Smart Admirror voor de zorg

Welkom op de website van Admirror Care! U kent Admirror (admirror.nl) van de spiegels met reclames in verschillende horecagelegenheden in uw buurt. Sinds enkele jaren beschikt Admirror over de zogenaamde Smart Admirror die nu ook zijn weg vindt naar de zorg.

De Smart Admirror kan eigenlijk alles wat een computer of tablet ook kan. Daarmee kan de spiegel ook zeer nuttig zijn voor de zorg. Admirror werkt samen met de ouderenzorgorganisatie Envida om verschillende toepassingen te introduceren in de zorg. Onderstaand een schets van toepassingen waarbij de spiegel een belangrijke rol kan spelen.

Het betreft de volgende toepassingen:
- een agenda met herinnering voor bijv. medicijninname.
- een spiegel die in een zorgcentrum de cliënt helpt met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL).
- een spiegel die in de praktijk van de fysiotherapie kan ondersteunen.
- een spiegel die eenvoudig beeldbellen met familie en kennissen mogelijk maakt - een spiegel die familiefoto's toont of oude plaatjes van de eigen woonplaats.

Daarop voortbordurend is Admirror in gesprek met fysiotherapeuten om de spiegel nog beter toe te spitsen op de fysiotherapiepraktijk. Hierbij wordt o.a. gedacht aan:
- het tonen van een oefening in de spiegel, de cliënt voert de oefening uit en kan zichzelf bekijken.
- het toevoegen van een pijnscore aan de oefening, in te voeren op de spiegel met een rapportage naar de fysiotherapeut.
- het uitvoeren van hoekmetingen tijdens de oefening van de cliënt, of een opname van de vorige oefening tonen in de spiegel.

De rol van de spiegel als medium voor deze applicaties is op meerdere punten belangrijk:
- De spiegel trekt de aandacht, men kijkt altijd in de spiegel en mist dus de geboden informatie niet.
- De geboden informatie wordt groter getoond dan op een smartphone of tablet.
- De spiegel staat altijd “aan” en hangt centraal, men kan niet vergeten waar hij ligt of vergeten hem op te laden (vgl. tablet).
- In sommige gevallen is de functie van spiegel heel relevant in combinatie met de applicatie (ADL, Fysiotherapie).

Admirror is op zoek naar innovatieve zorgorganisaties en fysiotherapiepraktijken die willen samenwerken om deze toepassingen in de praktijk te gebruiken en ze te verbeteren.
Geïnteresseerd? Bel Alexander Luns op 06 29022027