Beweegspiegel

De gedachte achter de beweegspiegel is dat cliënten met behulp van deze spiegel zelfstandig oefeningen kunnen doen, bijvoorbeeld die de fysiotherapeut voorschrijft. Daarnaast kan deze spiegel ook op andere punten in het zorgcentrum worden gehangen om cliënten aan het bewegen te zetten.

De spiegel toont de persoon ten voeten uit, en bovenin de spiegel wordt een oefening getoond. De cliënt ziet zichzelf de oefening doen en kan zichzelf corrigeren.

Het menu is op een Ipad gezet, zodat de spiegel op afstand bediend kan worden. Voor de test zijn ca. 30 oefeningen in film op het systeem gezet, met de mogelijkheid clusters van oefeningen achter elkaar te tonen.

Voor de reguliere fysiotherapiepraktijk kunnen de toepassingen nog veel meer bieden. De spiegel kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld pijnscores. Een cliënt kan na het uitvoeren van een oefening voor bijvoorbeeld de knie een pijnscore op de spiegel invoeren. De score kan worden vervat in een rapportage die naar de fysiotherapeut gestuurd wordt. De diagnose kan op die manier sneller gesteld worden.

Admirror is op zoek naar fysiotherapiepraktijken die willen samenwerken om deze toepassingen in de praktijk te gebruiken en ze te verbeteren.

Geïnteresseerd? Bel Alexander Luns op 06 29022027